Praise in Prison

CD-Hoes_SevenOnder de naam ‘Praise in Prison’ hebben we CD’s uitgebracht met als doel om praisemuziek beschikbaar te maken voor de kerkdiensten voor gedetineerden in de Nederlandse gevangenissen.

In juni 2007 nam de band Seven het eerste deel op van de CD ‘Praise in Prison’ met als doel dat deze liederen gebruikt zouden worden in de kerkdiensten voor gedetineerden in de Nederlandse gevangenissen. Voor iedere verkochte CD konden we er één aan een gedetineerde geven. Zo hebben we maar liefst 1.250 in omloop kunnen brengen. Deze CD werd daar met enthousiasme ontvangen en het tweede deel van ‘Praise in Prison’ kon dan ook niet uitblijven.

Met deze vervolg-CD ‘Praise in Prison II’ willen we een grotere groep gedetineerden bereiken. De liederen kunnen in de cel worden beluisterd en op zondag in de diensten worden gebruikt. Om die reden hebben we de liederen in het Nederlands, Engels en Spaans opgenomen, de talen die we het meest tegenkomen in de gevangenis.

Live-opname van Praise in Prison II in Alkmaar.

Live-opname van Praise in Prison II in Alkmaar.

Speciaal voor dit project hebben we in juni 2009 de band uitgebreid met extra muzikanten en de nummers live opgenomen tijdens een concert in Alkmaar. Het genre is zeer gevarieerd, van hymnes tot Hillsong, van ballad tot rock! Ook latin zal niet ontbreken, te meer omdat er ook veel Spaans-sprekenden in de Nederlandse gevangenissen zijn.

Het plan is om iedere gevangene in Nederland die de kerkdiensten bezoekt een CD te kunnen overhandigen, wat zou betekenen dat we 5.000 CD’s nodig hebben. Van iedere CD die we verkopen buiten de gevangenis (slechts €15,-) gaan er twee gratis naar de gedetineerden.

De CD’s zijn te bestellen via onze webshop.